ТРПЕЗАРИЈА И „ИНФОРМАТИЧКА СОБА" ЗА СИГУРНУ КУЋУ
19.09.2013




Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић, председник Градске општине Палилула Бобан Џунић и народни посланик Милан Лапчевић обишли су Сигурну кућу у Нишу. Ова установа, која се налази на територији општине Палилула недавно је добила донацију од Телекома и то пет рачунара, штампач и скенер, као и намештај за опремање тзв. "информатичке собе" у којој ће штићеници Сигурне куће стицати знања из области рачунарства и тражити посао путем интернета. 

Како је навела директорка ове установе Соња Шћекић, менаџмент Сигурне куће ради на реализацији још неколико пројеката како би боравак у Сигурној кући био још пријатнији за кориснике.  

- Потписали смо Уговор о донацији са Невладином организацијом из Данске вредан 4 хиљада евра за прављење радионице за децу у којој би мали корисници Сигурне куће могли да се играју и зими. Поставили смо ограду, уредили двориште, а имамо у плану и сређивање приземног простора зграде за потребе трпезарије, пошто тренутно имамо само две мале решо кухиње, рекла је директорка Шћекић. Градоначелник Перишић истакао је да је задовољан радом запослених у овој Установи и да ће Град Ниш учинити све да би се корисници Сигурне куће осећали пријатно колико год је то могуће.

- Нажалост, људи се некад нађу у безизлазној ситуацији и нама је да покажемо да смо социјално одговорни и да људима који се нађу у лошој ситуацији покажемо да нису сами, да неко брине о њима и да им заједно помогнемо да "стану на своје ноге". Такође, наћи ћемо начин да помогнемо и жртвама трафикинга и у плану је сређивање једне просторије за њих, рекао је Перишић. 

Председник општине Палилула Бобан Џунић навео је да ће општина у сарадњи са Градом учинити све да се максимално приближи грађанима и да ће им помагати у границама могућности.

-У близини Сигурне куће ускоро ће бити реконструисана стара зграда, како би се на том месту отворила полицијска станица, најавили су градоначелник Перишић и председник општине Палилула Бобан Џунић. Џунић је истакао да ће на овај начин безбедност жена које бораве у Сигурној кући бити на вишем нивоу. Он је рекао да је задовољан радом менаџмента Сигурне куће и да им Општина Палилула стоји на располагању, за подршку активностима.

У Сигурној кући тренутно борави петнаест корисника, од тога шест жена и деветоро деце мада је тај број гортово из недеље у недељу променљив. Током прошле недеље, у овој установи било је смештено 25 корисника. Иначе, Сигурна кућа има капацитет да прими 25 корисника. (ЕКОполис мрежа Д.В)

ГАЛЕРИЈА СЛИКА - Facebook